گیاهان پرکاربرد در درمان چربی خون-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

گیاهان پرکاربرد در درمان چربی خون

کباب، کله و پاچه، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، خورش چرب، سرشیر، نان خامه ای، پنیر پیتزا، ماست پرچرب، کره و...؛ این‌ها خوراکی‌هایی هستند که خیلی از افراد بدون هیچ دغدغه‌ای می‌توانند به‌راحتی آن‌ها را میل کنند، در حالی که برخی دیگر از افراد حتی نمی‌توانند طعم مقدار بسیار کمی از این خوراکی‌ها را بچشند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۱۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 02
کد خبر: ۱۹۲۳۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ این دسته از افراد به مشکلات چربی خون بالا مبتلا هستند و خوردن غذا‌ها و خوراکی‌هایی که چربی آن‌ها اشباع است در بدن شان مثل سم عمل می‌کند. چربی خون بالا می‌تواند باعث گرفتگی عروق شود و خطر سکته قلبی را افزایش بدهد. «دکتر سعید صانعی» پزشک و مشاور درمان‌های گیاهی و طب سنتی، درمان‌های خانگی را که می‌توانند باعث کاهش چربی خون شوند، معرفی می‌کند.

معجزه جو

جو دوسر علاوه بر اینکه برای درست کردن غذا‌های خوشمزه استفاده می‌شود، می‌تواند به‌عنوان بی‌ضررترین دارو برای کاهش چربی خون بالا مورداستفاده قرار بگیرد. بسیاری از نانوایی‌هایی که نان فانتزی درست می‌کنند آرد جو دوسر را به شکل نان درمی‌آورند و می‌فروشند، نان‌ها می‌توانند ترکیبی از آرد گندم و آرد جو دوسر هم باشند، ولی نانی که تنها از جو دوسر درست شده باشد در کاهش چربی بالای خون مفیدتر است.

یک تکه نان جو دوسر با وزن حدود ۲۰۰ گرم می‌تواند کلسترول بد خون را تا حدود ۲۰ درصد کاهش دهد. همچنین مصرف سوپ یا آشی که در آن جو دوسر ریخته شده باشد نیز می‌تواند تا حدود ۲۰ درصد چربی بالا و کلسترول بد خون را پایین بیاورد. جو دوسر علاوه بر پایین آوردن چربی خون بالا، کلسترول بد خون را هم پایین می‌آورد ضمن اینکه کلسترولی را که در رگ رسوب کرده است، از رگ جدا می‌کند. آن دسته از افرادی که احتمال سکته قلبی در آن‌ها بالاست باید حتما استفاده از جو دوسر را در برنامه غذایی شان قرار بدهند.

جو دوسر در پیشگیری از ابتلا به سرطان مفید است. جو دوسر را به شکل چای هم می‌توان استفاده کرد، برای این منظور باید یک قاشق غذاخوری از جو دوسر را در یک لیوان آب جوش ریخت و به مدت ۲۰ دقیقه دم کرد. مصرف مداوم جو دوسر و گنجاندن آن در برنامه غذایی می‌تواند باعث پیشگیری از ابتلا به چربی و کلسترول بالا خون شود، بنابراین استفاده از این ماده غذایی نه‌تن‌ها به افراد بیمار، بلکه به همه افراد توصیه می‌شود.

شوید، ضد چربی

«شبت» گیاهی است که خیلی از افراد آن را با نام شوید می‌شناسند، از این گیاه به‌عنوان یک سبزی معطر در بسیاری از غذا‌ها استفاده می‌شود، ولی کمتر کسی در رابطه با خواص درمانی آن آشنایی دارد. شوید می‌تواند در کاهش چربی خون بسیار مؤثر باشد. عرق و تخم شوید هم مانند برگ‌های تازه آن به درمان کاهش چربی و کلسترول خون می‌تواند کمک کند. مصرف بیش‌ازاندازه و طولانی‌مدت شوید توصیه نمی‌شود، چون این گیاه می‌تواند چربی چشم را از بین ببرد و باعث ضعف در بینایی شود ضمن اینکه مصرف بیش‌ازاندازه آن به تخمدان‌های خانم‌ها هم می‌تواند آسیب بزند و باعث اختلال هورمونی شود.

افرادی که ضعف بینایی دارند، نباید از این گیاه برای کاهش چربی خون استفاده کنند. حداکثر زمان مجاز برای استفاده از شوید ۴۰ روز است. عرق که برای کاهش چربی خون مصرف می‌شود باید عرق ۲۰ (۲۰ کیلو گیاه را در یک تن آب می‌ریزند و عرق تهیه می‌کنند) باشد و این عرق را روزی ۲ بار به مقدار یک استکان باید مصرف کرد. شوید در حال حاضر شوید در قالب قرص هم به فروش می‌رسد و قرص شوید باید به تعداد ۳ تا ۶ عدد در روز مصرف شود.

اگر کسی بخواهد از شوید تازه برای درمان استفاده کند، می‌تواند ۲۰ تا ۳۰ گرم از گیاه را به‌صورت روزانه بخورد که این مقدار ۱۰ تا ۲۰ درصد چربی خون را کم می‌کند. برای تهیه دم نوش شوید می‌توان مقدار ۱۰ گرم از آن را در یک لیوان آب جوش ریخت تا به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد و سپس بعد از صاف کردن، آن را نوشید. شوید علاوه بر اینکه چربی خون بالا را کاهش می‌دهد می‌تواند برای آن دسته از خانم‌هایی که دچار درد قاعدگی می‌شوند، مفید باشد. مصرف به‌اندازه از این باعث گیاه کاهش درد قاعدگی می‌شود.

کرفس پرخاصیت

کرفس هم مثل شوید، گیاهی در دسترس است و می‌توان از آن برای کاهش چربی خون استفاده کرد. کرفس علاوه بر پایین آوردن چربی خون می‌تواند باعث کاهش اسید اوریک و قند خون هم شود، البته افرادی که به بیماری‌های ریوی، آسم و سنگ کلیه مبتلا هستند برای کاهش چربی خون نباید از کرفس به‌تن‌هایی استفاده کنند، زیرا این گیاه عوارض بیماری را در این افراد تشدید می‌کند این دسته از بیماران باید کرفس را با تخم کاسنی ترکیب و استفاده کنند که با مشکل مواجه نشوند، ریختن یک قاشق چای‌خوری یا مرباخوری از تخم کاسنی در یک لیوان آب کرفس می‌تواند مفید باشد.

برای اینکه اثربخشی کرفس در درمان چربی خون بالا بیشتر شود، باید حتماً از آب آن استفاده کرد، چون فیبر موجود در کرفس باعث می‌شود ماده مؤثره کمتری وارد بدن شود و سرعت جذب را کاهش می‌دهد. کرفس را می‌توان در بیماری هایی، چون نقرس و کلسترول بالای خون نیز استفاده کرد. همچنین کرفس می‌تواند رگ‌های قلب را که در اثر رسوب چربی تنگ شده اند، باز کند. آن دسته از افرادی که به‌صورت دائمی دچار احساس گزگز (خواب رفتن) دست‌وپا می‌شوند باید از کرفس استفاده کنند.

برای کاهش چربی خون باید کرفس را به مدت ۲ تا ۳ هفته و یک‌بار در روز مصرف کرد. بهترین زمان برای نوشیدن آب کرفس نیم ساعت قبل از صبحانه یا نیم ساعت قبل از خواب است. کرفس به درمان یبوست هم کمک می‌کند ضمن اینکه می‌تواند باعث لاغری نیز شود.

افرادی که می‌خواهند لاغر شوند بهتر است از پودر تخم کرفس استفاده کنند. برخی از افراد تصور می‌کنند که با خوردن خورش کرفس هم می‌توانند چربی خون بالای خود را به مقدار زیادی کاهش بدهند، اما این تصور چندان درست نیست، زیرا مقدار کرفس موجود در خورش آن‌قدر زیاد نیست که بتواند به‌عنوان دارو برای درمان چربی خون بالا مؤثر واقع شود، با این حال خوردن این خورش هم می‌تواند مفید باشد در صورتی که کرفس آن بیش‌ازاندازه پخته یا تفت داده نشود و مقدار بسیار کمی روغن در خورش ریخته شود.

خورش کرفس کم‌روغن باید چند روز پشت سر هم استفاده شود تا بتواند بر بدن تأثیر مثبت بگذارد. خورش کرفسی که در آن مقدار زیادی روغن به کار رفته است نه‌تن‌ها مفید نیست بلکه می‌تواند در درازمدت باعث افزایش چربی خون شود، خورش پرچرب به‌شدت چاق‌کننده است و برای لاغری، از آن نمی‌توان کمک گرفت.

سیب و گریپ‌فروت

استفاده از ترکیب سیب و گریپ‌فروت می‌تواند به کاهش چربی و کلسترول بالای خون کمک کند. سیب به دلیل داشتن ماده‌ای به نام «پکتین» خطر سکته قلبی را کاهش می‌دهد، با خوردن یک سیب متوسط و گریپ‌فروت می‌توان ۱۰ واحد پکتین را وارد بدن کرد. پوست سیب خشک‌شده به کاهش چربی خون بالا می‌تواند کمک کند، یک قاشق مرباخوری پوست سیب را با یک استکان آب مخلوط کرد تا به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد و پس از صاف کردن آن را نوشید.

آب‌نارنج

ارنج همیشه در کنار ماهی یا کباب به‌عنوان طعم‌دهنده استفاده می‌شود و کمتر کسی از خاصیت آن که کاهش چربی خون بالاست، خبر دارد. نوشیدن آب‌نارنج با شکر در ساعت ۱۰ صبح می‌تواند در کاهش چربی خون بالا مفید باشد. اگر افراد مبتلا به چربی خون بالا علاوه بر نوشیدن نارنج، به مدت ۱۴ شب به‌جای شام موز بخورند، می‌توانند انتظار داشته باشند که چربی و کلسترول بالای خون آن‌ها کاهش پیدا کند.

عناب

عناب میوه‌ای است که کمتر کسی از آن استفاده می‌کند. این میوه به شکل خشک‌شده به فروش می‌رسد و خوردن ۳ عدد از آن بعد از هر غذا می‌تواند باعث بهبود کارکرد کبد شود و وقتی که کبد خوب کار کند، چربی بالا و کلسترول بد خون هم تولید نمی‌شود. یکی دیگر از خواص عناب، بهبود حافظه است و گزینه خوبی برای کودکان به‌ویژه آن دسته از کودکانی که به بیش فعالی مبتلا هستند، محسوب می‌شود.

عناب می‌تواند تمرکز افراد را بالا ببرد و به همین دلیل با خوردن آن یادگیری هم بالا می‌رود. برخی از افراد تصور می‌کنند که بین میوه خشک یا تازه عناب تفاوت زیادی وجود دارد در حالی که چنین تصوری غلط است.

کنگر فرنگی

دستور پخت و نحوه استفاده از کنگر فرنگی یا آرتیشو بیشتر در غذا‌های فرنگی آمده است، ولی با این حال می‌توان کنگر فرنگی را از برخی سبزی‌فروشی‌ها تهیه کرد. کنگر فرنگی به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و مانع از رسوب کلسترول و چربی خون در رگ‌ها می‌شود. کنگر فرنگی همچنین می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به زردی و درمان آن مفید باشد. شرکت‌های داروسازی آرتیشو را در قالب قرص و قطره به بازار عرضه کرده اند و در صورتی که امکان تهیه و پخت غذا با کنگر فرنگی وجود نداشته باشد می‌توان از این محصولات در درمان چربی و کلسترول بالای خون استفاده کرد.

سماق

خوردن کباب چرب و لذیذ از گذشته در بین ایرانی‌ها رواج داشته و همیشه در کنار کباب، سماق می‌گذاشتند. کباب جزو غذا‌هایی محسوب می‌شود که خوردن بیش از اندازه آن مشکلاتی را برای بدن به وجود می‌آورد. بالا رفتن چربی و اسید اوریک خون و احتمال ابتلا به نقرس از جمله مشکلاتی هستند که در اثر مصرف بیش از اندازه کباب ممکن است به وجود بیاید.

ریختن سماق روی کباب می‌تواند مانع از رسوب چربی در رگ‌ها شود به شرط اینکه روی کباب و برنج، مقدار زیادی سماق ریخته شود. استفاده از سماق علاوه بر اینکه می‌تواند از ابتلا به بیماری‌های چربی و اسید اوریک بالای خون جلوگیری کند، در کاهش آن نیز می‌تواند موثر باشد. /همشهری آنلاین

مطالب مرتبط
ارسال نظر